Μεταμόσχευση Μαλλιών

Τεχνικές:

 1. STRIP
 2. FUE
 3. STRIP-FUE (Συνδυαστική τεχνική

Η αρχή της μεταμόσχευσης μαλλιών, βασίζεται στο γεγονός ότι, μεταφέροντας τριχοθυλάκια από ένα μέρος του σώματος σε ένα άλλο, μεταφέρεται και ο  γενετικός τους κώδικας (DNA) και έτσι συνεχίζουν ν’ αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο, όπως από την περιοχή που ελήφθησαν.

Κάποια τριχοθυλάκια στο τριχωτό της κεφαλής έχουν ένα συγκεκριμένο διάστημα ζωής, ενώ κάποια άλλα έχουν την τάση να διαρκέσουν μία ζωή. Αυτά τα τριχοθυλάκια υπάρχουν στην «Ζώνη Σταθερής Τριχοφυΐας» ή «Δότρια Περιοχή».

Η Μεταμόσχευση Μαλλιών είναι μία απλή και ασφαλής επέμβαση, κατά την οποία τριχοθυλάκια μεταφέρονται από την Δότρια Περιοχή, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν μαλλιά ή υπάρχει αραίωση. Σε έμπειρα δε χέρια, δίνει άριστο οπτικό και κυρίως φυσικό αποτέλεσμα.

Η σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών ξεκίνησε το 1990, όταν παρουσιάστηκε μια νέα τεχνική που ονομάστηκε “Follicular Unit Transplant” (F.U.T). Η «Μεταμόσχευση Θυλακικής Μονάδας» απετέλεσε σταθμό στην ιστορία της σύγχρονης μεταμόσχευσης μαλλιών και αυτό γιατί ήταν η πρώτη φορά που έδωσε απόλυτα φυσικά αποτελέσματα.

Η μέθοδος FUT, αναγνωρίζει την ανατομική δομή των τριχικών θυλάκων. Όταν αυτά αφαιρεθούν από την Δότρια Περιοχή, παραμένουν άθικτα στην γενετική τους μορφή και όταν τοποθετηθούν με την κατάλληλη γωνία έκφυσης (φύτρωσης)  και την κατάλληλη πυκνότητα, δίνουν ένα άριστο φυσικό αποτέλεσμα.

Η μέθοδος FUT πραγματοποιείτε με 3 Τεχνικές.

 • Την Τεχνική  Strip η οποία αναφέρεται στην αφαίρεση δερματικού κρημνού ,  που εμπεριέχει    όλους τους τριχικούς θύλακες
 • Την Τεχνική FUE κατά την οποία οι τριχικοί θύλακες αφαιρούνται ένας-ένας από την Δότρια Περιοχή, χωρίς τομές , χωρίς ουλές και κυρίως χωρίς ράμματα.
 • Την Τεχνική STRIP-FUE – Strip Combination Technique, συνδυασμός και των δύο ανωτέρω τεχνικών, για τοποθέτηση του μέγιστου αριθμού τριχοθυλακίων σε μία μόνο επίσκεψη.

Τεχνική STRIP

STRIP είναι η τεχνική, όπου πραγματοποιείται η λήψη τριχοθυλακίων από την Δότρια Περιοχή, με αφαίρεση λωρίδας δερματικού κρημνού. Με αυτή την τεχνική, τα τριχοθυλάκια διατηρούν ανέπαφη την γενετική τους μορφή, αποτρέποντας την οποιαδήποτε πιθανή καταστροφή τους. Κάθε τριχοθυλάκιο περιλαμβάνει από 1 μέχρι 5 τρίχες. Ο δε μέσος όρος αυτών σε τρίχες, είναι από 2,2 μέχρι 2,7 , ανάλογα με την πυκνότητα της Δότριας Περιοχής.

Με την χρήση μικροσκοπίων και μεγεθυντικών φακών, γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός του κρημνού σε τριχοθυλάκια. Τα παρασκευασθέντα τριχοθυλάκια διατηρούνται σε παγωμένο φαρμακευτικό υδατικό διάλυμα, για να παραμείνουν ενυδατωμένα και «ζωντανά» μέχρι να δημιουργηθούν στην Λήπτρια Περιοχή οι υποδοχείς. Τότε αυτά τοποθετούνται με ιδιαίτερη προσοχή με την χρήση λεπτεπίλεπτων εξειδικευμένων εργαλείων.

Για απόλυτα φυσικά στην εμφάνιση αποτελέσματα, ο κυριότερος παράγοντας είναι η γνώση και η εμπειρία της επιστημονικής ομάδας που διενεργεί την επέμβαση. Μια ομάδα άριστα εξειδικευμένη –όπως οι δικές μας- μπορεί και πετυχαίνει μια άψογη Μεταμόσχευση Μαλλιών, χρησιμοποιώντας αυστηρότατες προδιαγραφές ποιότητας, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Στην εταιρία μας δίνουμε έμφαση στην επίτευξη ενός άριστου οπτικού αποτελέσματος στην Μεταμόσχευση Μαλλιών ακολουθώντας, τις κάτωθι διαδικασίες :

 • Άριστη εξαγωγή των τριχοθυλακίων από την Δότρια Περιοχή.
 • Άριστη τεχνική κλεισίματος της Δότριας Περιοχής.
 • Άριστος διαχωρισμός των τριχοθυλακίων.
 • Άριστη ενυδάτωση και διατήρηση των τριχοθυλακίων.
 • Άριστη δημιουργία υποδοχέων στην Λήπτρια Περιοχή με φυσική γωνία, κατεύθυνση και διάταξη των τριχοθυλακίων.
 • Άριστος σχεδιασμός της μπροστινής γραμμής (hair line) με στόχο το απόλυτο φυσικό αποτέλεσμα.
 • Άριστη τοποθέτηση των τριχοθυλακίων με εξειδικευμένα λεπτεπίλεπτα εργαλεία.
 • Άριστη μετά-επεμβατική φροντίδα.

Τέλος να επισημάνουμε του ότι είμαστε από τις λίγες ομάδες παγκοσμίως, που η διάνοιξη  των υποδοχέων στην Λήπτρια Περιοχή, τις δημιουργούμε με την χρήση ιατρικών βελονών (ίδιες που χρησιμοποιούν οι Μικροβιολόγοι στις αιμοληψίες) και μόνο. Όταν οι άλλοι χρησιμοποιούν μαχαιρίδια (νυστέρια), με τραγικά –συχνά- αισθητικά αποτελέσματα.

Τι σημαίνει η χρήση της βελόνας :

 • Η βελόνα προκαλεί τον μικρότερο δυνατόν τραυματισμό, άρα γρήγορη επούλωση.
 • Άριστη δημιουργία υποδοχέων στην Λήπτρια Περιοχή με φυσική γωνία και κατεύθυνση.
 • Την μέγιστη δυνατή πυκνότητα  στην διάταξη των τριχοθυλακίων.
 • Γρηγορότερη επιστροφή στην καθημερινότητα, χωρίς ορατά σημάδια.
 • Γρηγορότερη εμφάνιση των νέων τριχών, με άψογη και φυσική φύτρωση.

Εσείς σε πια βαθμίδα ανήκετε;

Τεχνική FUE

Η FUE (Follicular Unit Extraction), θεωρείται ο πιο σπουδαίος σταθμός στην πορεία της Μεταμόσχευσης Μαλλιών. Μία από τις μεγαλύτερες φοβίες κάποιων ασθενών που ήθελαν να πραγματοποιήσουν Μεταμόσχευση Μαλλιών, είναι ότι με την τεχνική STRIP υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ουλή στην Δότρια Περιοχή απ’ όπου αφαιρείται ο δερματικός κρημνός. Γεγονός που περιορίζει αυτούς τους ασθενείς, στο να μην μπορούν να ξυρίσουν ή να κουρέψουν τα μαλλιά τους πολύ κοντά. Η FUE όμως δεν αφήνει ούτε ουλές, μα ούτε και ορατά σημάδια.

Οι επιστημονικές μας ομάδες, έχουν τεράστια εμπειρία σε αυτή την τεχνική και χιλιάδες χαροποιημένους – ευχαριστημένους πελάτες.

Η κυριότερη διαφορά της τεχνικής FUE και STRIP έγκειται στον τρόπο εξαγωγής των τριχοθυλακίων. Στην τεχνική FUE χρησιμοποιείται ένας δερματικός κοπτήρας (κυλινδρικός εξαγωγέας) διαμέτρου κυρίως 1 mm, έτσι ώστε τα τριχοθυλάκια να εξάγονται ένα – ένα από την Δότρια Περιοχή, χωρίς την χρήση νυστεριών και ραμμάτων.

Το μόνο που χρειάζεται να γίνει σε αυτή την τεχνική, είναι να γίνει ένα εξειδικευμένο ξύρισμα στην Δότρια Περιοχή, έτσι ώστε να μην φαίνεται το κεφάλι ξυρισμένο. Και αυτό γιατί τα τριχοθυλάκια μπορούν να εξαχθούν, μόνο αν δεν εμπεριέχουν το εξωτερικό στέλεχος της τρίχας τους.

Τέλος να επισημάνουμε του ότι είμαστε από τις λίγες ομάδες παγκοσμίως, που η διάνοιξη των υποδοχέων στην Λήπτρια Περιοχή, τις δημιουργούμε με την χρήση ιατρικών βελονών (ίδιες που χρησιμοποιούν οι Μικροβιολόγοι στις αιμοληψίες) και μόνο. Όταν οι άλλοι χρησιμοποιούν μαχαιρίδια (νυστέρια), με τραγικά –συχνά- αισθητικά αποτελέσματα.

Τι σημαίνει η χρήση της βελόνας :

 • Η βελόνα προκαλεί τον μικρότερο δυνατόν τραυματισμό, άρα γρήγορη επούλωση.
 • Άριστη δημιουργία υποδοχέων στην Λήπτρια Περιοχή με φυσική γωνία και κατεύθυνση.
 • Την μέγιστη δυνατή πυκνότητα  στην διάταξη των τριχοθυλακίων.
 • Γρηγορότερη επιστροφή στην καθημερινότητα, χωρίς ορατά σημάδια.
 • Γρηγορότερη εμφάνιση των νέων τριχών, με άψογη και φυσική φύτρωση.

Συνδυασμός τεχνικής FUE και STRIP

Η τεχνική  FUE – STRIP Combination Technique είναι συνδυασμός των δύο ανωτέρω τεχνικών καιείναι αυτή που μπορεί να μας δώσει τον μέγιστο αριθμό τριχοθυλακίων σε μία και μόνο επίσκεψη.

Είναι μία συνδυαστική τεχνική, των τεχνικών FUE και STRIP, που όλο και περισσότερο προτιμάτε από τους πελάτες μας, λόγω του ότι προσφέρει την μέγιστη κάλυψη, με τον μέγιστο αριθμό τριχοθυλακίων, σε μία μόνο επίσκεψη. Αρκεί ο πελάτης να διαθέτει υπομονή, λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας αυτής και αυτό γιατί διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου 8 – 10 ώρες.

Εσείς σε πια βαθμίδα ανήκετε;

Αλλάζουμε τη ζωή σας!